Village Le Chat, Logo

Corona maatregelen en vakantie

Overal in de wereld zijn we in de greep van de coronacrisis. De maatregelen bepalen het dagelijks leven. Toch willen we allemaal plannen maken voor de vakantie. Immers, de voorpret is bijna net zo leuk als de vakantie zelf! Om volop van de voorpret te kunnen genieten, is het goed om te weten hoe ons bedrijf omgaat met de huidige coronamaatregelen

We zijn een Franse onderneming en volgen uiteraard de Franse wet. Een geboekte vakantie kan omwille van de coronamaatregelen (niet kunnen of mogen reizen) worden verzet of je ontvangt een voucher. De administratiekosten betreffen de reservering en dienen per reservering te worden voldaan. Uiteraard zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.

Als je vanwege overheidsmaatregelen niet mag reizen omdat er bijvoorbeeld een inreisverbod is in Frankrijk. Als je wel op vakantie mag, maar je durft niet, kan je ook annuleren, echter gelden dan onze algemene leveringsvoorwaarden. Lees deze goed door, als je vragen hebt, graag via het contactformulier deze dan stellen. Kort door de bocht, natuurlijk kan je je vakantie annuleren, het moment waarop bepaalt de voorwaarden. Vaak dekken reisverzekeringen deze voorwaarden ook af.

Als je door overheidsmaatregelen niet op vakantie kan tijdens je geboekte periode, mag je deze vakantie annuleren. We brengen enkel de gemaakte administratiekosten van € 25,- in rekening. Je mag je aanbetaling omzetten in een voucher, maar dat hoeft niet. We kunnen ook een terugbetaalverzoek indienen bij de Stichting Beheer Verhuur Village le Chat. Zij betalen je aanbetaling terug.

Ja, na een reservering ontvang je automatisch een bevestiging en een factuur via email. Alle betalingen voor je vakantie op Village le Chat via ons bedrijf, doe je aan een Nederlandse stichting. De Stichting Beheer Verhuur Village le Chat is een service 'waakhond' die pas na een genoten vakantie op Le Chat, de verhuurgelden uitkeert aan de belanghebbende. Dus, als je hebt aanbetaald, maar toch niet op vakantie kan, betalen zij je aanbetaling terug. Ook kan je kiezen voor een voucher voor een vakantie op een ander moment op ons vakantiepark.

Zoals we allemaal hebben gemerkt worden regelmatig coronamaatregelen aangepast, op basis van een veranderde situatie qua besmettingen. De Franse overheid geeft vaak een update en deelt haar informatie via https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus

Als je dadelijk geen inenting hebt gehad tegen corona covid-19 en de Franse overheid verplicht je deze wel te hebben om, bijvoorbeeld, te mogen vliegen, dan is dat geen reden om kosteloos je vakantie te annuleren of te verplaatsten. Immers, je mag wel reizen alleen kan je niet reizen op de door jou gekozen methode. NB: op dit moment (voorjaar 2021) zijn er geen vaccinatie verplichtingen voor Nederlandse vakantiereizigers naar Frankrijk.