Village Le Chat, Logo

Onzehoreca

La Dame Blanche is ons restaurant met een prachtig terras. Dagelijks zijn we geopend van 09:30 uur tot middernacht voor koffie, lunch, borrel of diner. We werken met enkel dagverse producten. Nou ja, behalve dan onze Nederlandse frikandellen, kroketten en bitterballen. De overige gerechten zijn allemaal dagvers. We werken graag met lokale leveranciers, daarom zijn alle ingrediënten kakelvers en van onze buren. De kaart is zeer uitgebreid. La Dame Blanche heeft een eigen Facebook pagina met alle recente updates. We hebben zeer herkenbare Hollandse gerechten als pannenkoek, saté of spareribs, aangevuld met echte lokale Franse gerechten.

La Dame Blanche

Volg La Dame Blanche op Facebook voor alle actuele feitjes, zoals de dagschotel, de openingstijden en de speciale muziekavonden. Ook het reserveren van een tafel doe je via deze pagina.

Facebook La Dame Blanche

Algemeen

Super dat jullie er zijn!! Hopelijk hebben jullie een voorspoedige reis gehad en kan nu de vakantie op Le Chat starten. We proberen via deze weg de eerste vragen over het park, de faciliteiten en onze dienstverlening te beantwoorden.

Natuurlijk kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Kom gerust met je overige vragen naar ons toe. Kan je niet wachten, stuur direct een app via de whatsapp, stuur een email of bel. Buiten kantooruren kan de beantwoording iets langer duren. Voor dingende zaken bel ons noodnummer.

La Dame Blanche

Na een lange reis een drankje op ons terras!

La Dame Blanche is de naam van ons restaurant met haar terras, take away, pizza's, bitterballen en appeltaart. We zijn in de zomermaanden dagelijks geopend van 09:30 tot middernacht. Passend bij het moment van de dag hebben we lekkere hapjes en drankjes op de kaart.

Ons winkeltje, La Dame Blanche Epicerie verkoopt iedere ochtend vers brood! Franse croissants, baguettes, pains, chocolatines en nog veel meer! Als je 's ochtends de kinderen brood wilt laten halen, is het verstandig dat je de dag ervoor brood besteld. In ons winkeltje verkopen we verder kleine boodschappen, speelgoed en lokale lekkernijen.

Zwemmen

Zwemmen in het meer of in de zwembaden.

Op Village le Chat is een groot zwemmeer en hebben we 2 zwembaden. Voor het gebruik van alle faciliteiten op Le Chat, dus ook om te zwemmen, gelden regels. Bij inchecken van de woning hebben jullie een afschrift van het regelement ontvangen. Belangrijk zijn de openingstijden van de zwembaden, het rustig zwemmen van 9.00 tot 10.00 uur, geen opblaasattributen in de zwembaden en de leeftijdsbeperking van het kleine zwembad.
De kwaliteit van het zwemwater wordt regelmatig beoordeelt, zowel van het meer als van de zwembaden. Actuele informatie wordt gedeeld op informatieborden. Een eventueel zwemverbod door (bijvoorbeeld) alg wordt ook op de receptie vermeld.

Animatie

La Dame Blanche Animation is vakantie voor iedereen!

De animatie op Village le Chat is al jaren wereldberoemd. Van jong tot oud bieden we een leuk weekprogramma onder leiding van Nederlandse animatiemedewerkers. Het weekprogramma staat online en is verkrijgbaar op de receptie en in onze bar. De animatie is een product van ons bedrijf en voeren we onder het label La Dame Blanche. Animatie is niet gratis. Huur je een vakantiewoning via s.a.r.l. Village le Chat Parc de Vacances dan is de animatie voor jullie gedurende jullie verblijf reeds betaald.

Actief

Op ons vakantiepark en daarbuiten zijn heel veel activiteiten te doen!

Letterlijk aan het einde van de straat begint de natuur en zijn er tal van mogelijkheden om actief te genieten van de natuur. Fietsen, wandelen, paardrijden of golfen: alles is mogelijk. Neem je de auto en rijdt je een paar minuten, kan je kanoën of naar een klimpark. Op het park kan je zwemmen, tennissen, basketballen, tafeltennissen, jeu de boulen of het avonturenpad nemen. Dat laatste is een trimparcours met begin- en eindpunt en allerlei hindernissen onderweg.

Cultuur

Indrukwekkende kastelen in de buurt.

Deze foto is van het kasteel La Rochefoucauld, 20 minuten rijden van ons vakantiepark. Een fantastische plek in een leuk stadje met eigentijdse horeca. Bij je entréeticket ontvang je een Nederlandse beschrijving. Ook zijn er rondleidingen en kan je je verkleden tot ridder of jonkvrouw. In combinatie met het stadje is dit kasteel een heerlijk dagje uit.

Midden in het park ligt een meer van drie hectare groot, waarin men kan zwemmen, vissen en heerlijk ronddobberen op een luchtbed of in een bootje. Heerlijk spelen met de kinderen op het zandstrandje compleet met speeltoestellen of lekker luieren en van de zon genieten op een van de ligweides naast het meer. In het meer is een trekvlot aanwezig om van de ene oever naar de andere te kunnen komen. Er is ook een vlot met glijbaan aanwezig! Het gebruik van motorboten en surfplanken is op het meer niet toegestaan. Dit is wel mogelijk op het meer “Lac de Lavaud” op twintig kilometer afstand van het park.

Zwemmeer

Geopend van 9:00 - 22:00 uur

Midden in het park ligt een meer van drie hectare groot, waarin men kan zwemmen, vissen en heerlijk ronddobberen op een luchtbed of in een bootje. Heerlijk spelen met de kinderen op het zandstrandje compleet met speeltoestellen of lekker luieren en van de zon genieten op een van de ligweides naast het meer. In het meer is een trekvlot aanwezig om van de ene oever naar de andere te kunnen komen. Er is ook een vlot met glijbaan aanwezig! Het gebruik van motorboten en surfplanken is op het meer niet toegestaan. Dit is wel mogelijk op het meer “Lac de Lavaud” op twintig kilometer afstand van het park.

Tennisbanen

Geopend van 9:00 - 22:00 uur

Op het park zijn twee hardcourt tennisbanen. Deze banen zijn vrij toegankelijk. In het hoogseizoen dienen deze banen te worden gereserveerd bij de bar, daar kan je op huisnummer afhangen. Ons animatie organiseert ook leuke tennistoernooien voor jong en oud!

Découvrez les autres installations du parc

Plus d'information

Questions fréquentes

Bien sûr, il y a encore des questions après avoir lu notre site Web. Nous avons compilé et répondu à un certain nombre de questions fréquemment posées ci-dessous. Si vous avez encore des questions, n'hésitez pas à envoyer un e-mail ou à laisser un message sur la page contact.

La Dame Blanche Animation n'est pas gratuite, la participation à notre programme hebdomadaire doit être payante. Cependant, pour les vacanciers de s.a.r.l. Village Le Chat Parc de Vacances, ces frais font partie du prix de location, donc déjà payés. Pour les autres parties intéressées, qui ne sont pas invités sur Le Chat via notre société, doivent payer leur participation.

Toutes les maisons de vacances que nous louons disposent de leur propre connexion Internet. Il est possible que pour des raisons techniques, la maison de vacances partage une connexion WiFi avec une maison adjacente. Ces maisons ont une connexion moins stable, qui est décrite dans la description de la maison. Le WIFI est disponible pour les clients de La Dame Blanche dans le restaurant et sur la terrasse. Nous disposons également d'un réseau WiFi payant autour de la réception qui a une bonne couverture et connexion, ce WiFi n'est accessible qu'avec un code payant, les tickets sont disponibles à la réception.

Questions?

WhatsApp à la réception!

+33 - 545 - 232 375 Envoyer le message
Meer informatie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!


  De omgeving

  Erop uit! Village le Chat is omringd met hele leuke stadjes, unieke plekjes en Franse steden. Met de auto ben je snel in een andere Franse sfeer. Hieronder een aantal leuke uitstapjes, wil je meer informatie, loop even langs bij de receptie.

  Angoulême

  35 km van Village Le Chat

  Angoulême is de hoofdstad van de Charente. Het is een prachtige oude stad waar je leuk kunt winkelen en heerlijke gerechten kunt proeven op éen van de gezellige terrasjes. In de stad zijn diverse monumenten te bezichtigen. De vele muurschilderingen maken de stad uniek. Vraag een kaart aan de receptie om Angoulême van muurschildering naar muurschildering te verkennen!
  Verder kan je er naar het museum voor Archeologie, de prachtige cathedraal en het Stripboekenmuseum.
  Mocht het een keer "minder" weer zijn, dan is Toboggan et Cie een leuke binnenspeeltuin waar kids even hun energie kwijt kunnen!

  Pour plus d'informations https://www.angouleme-tourisme.com/

  Bordeaux

  160 km van Village Le Chat

  De stad is over de hele wereld bekend om de wijnen die uit de omgeving komen. Een deel van de stad, de Port de la Lune, staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Bordeaux is een bruisende stad op het gebied van kunst en cultuur. Er is een groot aantal theaters en er zijn veel musea, waarvan er enkele internationale bekendheid genieten. Heerlijk langs de Garonne slenteren of door de winkelstraat van maar liefst 3km lang! La Cité du Vin is ook zeker een bezoek waard voor de wijnliefhebbers.

  Pour plus d'informations https://www.bordeaux-tourisme.com

  Brantôme

  50 km van Village Le Chat

  Brantôme is een gezellig oud stadje, gedeeltelijk gebouwd in de rotsen. De kern van het stadje wordt omringd door water met vele watervallen. Een rondvaartboot maakt tochtjes om het stadje heen. Je kunt hier ook leuk canoën. Op de oevers wordt iedere vrijdagmorgen een grote weekmarkt gehouden, waar je streekproducten kunt kopen. Bezoek ook de prehistorische grotten van Villars.

  Pour plus d'informations http://www.ville-brantome.fr/

  Cognac

  70 km van Village Le Chat

  De stad Cognac is beroemd om haar cognac-huizen. De tocht naar Cognac voert u langs de vele wijngaarden. Veel cognac-huizen zijn opengesteld voor bezichtiging, gevolgd door een proeverij. Het stadje zelf is ook erg gezellig en heeft leuke winkelstraten. Tip: er rijdt een treintje door de stad en kinderen vinden het vaak prachtig om er een tochtje mee te maken.
  In Cognac wordt ieder jaar, begin juli, ook het beroemde jazz festival "Blues Passion" gehouden.

  Pour plus d'informations https://www.tourism-cognac.com/

  Futuroscope

  150 km van Village Le Chat

  Futuroscope is een groot bekend animatiepark in Poitiers. Het is een leuk dag uitje voor de hele familie. Door middel van meer dan 40 attracties en spektakels waan je je even in een futuristisch tijdperk. Het heeft Europa’s grootste bioscoopscherm, een expeditie naar Mars, je kunt er dansen met een robot. voor de kleinsten onder ons is er de futuristische stad "Metropolis"! Het is het een hele belevenis om hier te zijn. Geschikt voor jong en oud!

  Pour plus d'informations https://www.futuroscope.com/

  La Rochefoucauld

  20 km van Village Le Chat

  Hier staat een van Frankrijk’s mooiste kastelen. Het is iedere dag, behalve op dinsdag, te bezichtigen en de kinderen kunnen zich omkleden tot ridder of jonkvrouw. Tevens zijn er in dit stadje ook nog een kerk en twee kloosters uit de middeleeuwen te bekijken. In het klooster worden regelmatig concerten georganiseerd. Ieder jaar is er begin juli een groot middeleeuws feest, La fête Médiévale.

  Pour plus d'informations https://tourisme.rochefoucauld-perigord.fr/

  Limoges

  65 km van Village Le Chat

  Limoges is vooral bekend om haar porselein. Het is een gezellige winkelstad met veel monumentale panden. In het centrum vindt je ook L'Aquarium du Limousin. Iets buiten Limoges is ook de dierentuin Zoo Parc du Reynou en een grote buitenspeeltuin Parc Bellevue.
  Limoges is goed te combineren met een bezoek aan Oradour-sur-Glane.

  Oradour-sur-Glane
  Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele bevolking van dit dorpje door de Duitsers vermoord en zijn alle huizen in brand gestoken. : een represaille maatregel. De overlevenden hebben dit dorp in de oorspronkelijke staat gelaten en ter bezichtiging opengesteld. Zeer indrukwekkend!

  Pour plus d'informations https://www.limoges-tourisme.com/

  Périgueux

  70 km van Village Le Chat

  Périgueux is de hoofdstad van de Dordogne, een sfeervolle stad met gezellige winkelstraten en pleinen. De oude kathedraal Saint-Front is bekend om het mooie houtsnijwerk. Verder de moeite waard: Musée d’Art et d’Archéologie du Périgord. Voor de liefhebbers is er iedere woensdag en zaterdag ochtend markt.

  Pour plus d'informations http://www.tourisme-perigueux.fr/

  Réserver directement

  Leuk dat je interesse hebt om je vakantie bij Village le Chat te boeken. Ons park heef een breed aanbod aan activiteiten en faciliteiten. Bekijk hier ons aanbod van bungalows!