Village Le Chat, Logo

OnzeOmgeving

Village le Chat bevindt zich temidden van de meest prachtige natuurgebieden, steden, kastelen en andere schitterende bezienswaardigheden.

wandelen, fietsen of met de auto erop uit!

Village le Chat ligt in de Charente, op de grens met de Dordogne. Prachtige groene heuvels met verborgen parels: zooals kastelen, dorpjes, stroompjes en meren en prachtige zonnebloemen. Alles binnen handbereik.

klik voor ons aanbod

Natuur

Aan het einde van de straat begint de natuur: Parc naturel régional Périgord-Limousin.

Village le Chat is omringd door groen. Natuurlijk met akkers en velden met Limousine koeien, maar vooral veel bos. Bossen waarin je uren kan wandelen. Wandelen mag op alle wegen en paden, ook met je hond. Kijk niet vreemd op als je tijdens één van je wandelingen wilde dieren tegenkomt. De bossen worden bewoond door kleine en grote dieren. Soms kom je meer dan eens een paar herten tijdens een wandeling tegen.

Steden

Oude stadjes en prachtige Franse steden met kastelen binnen 30 autominuten van ons vakantiepark.

Stap terug in de tijd en bezoek het kasteel én de plaats La Rochefoucauld, rijd door naar Angoulême of zelfs naar Cognac. Allemaal steden met een verschillend karakter en leuk voor een dagtrip. Zowel in de Charente als in de Dordogne zijn tientallen kastelen te bezoeken. Allemaal met hun eigen verhaal. Proef de sfeer van het leven van toen en nu door één van de weekmarkten te bezoeken. De verschillende marchés de producteures zijn uniek, naast ongeprepareerde koop je ook geprepareerde maaltijden, welke je schouder aan schouder, aan lange tafels met elkaar nuttigt.

Bezienswaardigheden

Geschiedenis is om ons heen, grotten, kastelen, kerken & thermen.

Frankrijk heeft een unieke geschiedenis. Deze is alom zichtbaar, merkbaar en tastbaar. Prachtige prehistorische grotten met allemaal hun eigen verhaal, bijvoorbeeld de grotten van Le Quéroy of de grotten van Villars in Brantôme. Maar ook kerken van hele kleine oude Middeleeuwse kerken tot grote kathedralen. Om nog maar niet te spreken over de grote hoeveelheden kastelen, een deel ervan is zeer interressant om te bezoeken. De receptie van Village le Chat is ruim gesorteerd met allerlei informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving van ons vakantiepark. Natuurlijk helpen we graag om samen met jullie een leuk uitstapje te plannen.

Actief

Op allerlei manieren kan je de omgeving actief gaan ontdekken....

Vanaf Village le Chat kan je de meest uiteenlopende routes volgen, te voet, te paard of op je mountainbike. Natuurlijk kan je ook met de auto naar een ander vertrekpunt. Hoe dan ook, voldoening gegarandeerd na een dag heerlijke inspanning. De routes zijn er voor beginners tot en met gevorderden. Voor iedereen wat wils. Ook fietsen over de verharde wegen is een geweldige manier om de omgeving te ontdekken. Daar de omgeving erg heuvelachtig is, is een fiets met trapondersteuning aan te raden.

Direct boeken

Leuk, dat je interesse hebt om je vakantie bij Village le Chat te boeken. Ons park ligt letterlijk midden van prachtige natuur en cultuur. Bekijk hieronder ons aanbod van bungalows!