Rust, ruimte & recreatie
Bel ons: 0033 - 545 - 232 375

Omgeving

Angoulême
35 km van Le Chat

Angoulême is de hoofdstad van de Charente. Het is een prachtige oude stad, waar u leuk kunt winkelen. In de stad zijn diverse monumenten te bezichtigen en natuurlijk is de leuke kinderspeeltuin Kizoe Aventures een bezoek waard.
Verder kunt u er naar het museum voor Archeologie en het Stripboekenmuseum.

Kijk voor meer informatie op: www.angouleme-tourisme.com en www.kizouaventures.fr

Bordeaux
165 km van Le Chat

De stad is over de hele wereld bekend om de wijnen die uit de omgeving komen. Een deel van de stad, de Port de la Lune, staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Bordeaux is een bruisende stad op het gebied van kunst en cultuur. Er is een groot aantal theaters en vele musea, waarvan er enkele internationale bekendheid genieten.

Kijk voor meer informatie op: www.bordeaux-tourisme.com

Brantôme
50 km van Le Chat

Brantôme is een gezellig oud stadje, gedeeltelijk gebouwd in de rotsen. De kern van het stadje wordt omringd door water met vele watervallen. Een rondvaartboot maakt tochtjes om het stadje heen. Op de oevers wordt iedere vrijdagmorgen een grote weekmarkt gehouden, waar u streekproducten kunt kopen. Bezoek ook de prehistorische grotten van Villars

Kijk voor meer informatie op: www.ville-brantome.fr en www.perigord-dronne-belle.fr

Cognac
85 km van Le Chat

De stad Cognac is beroemd om haar cognac-huizen. De tocht naar Cognac toe voert u langs de vele wijngaarden. Veel cognac-huizen zijn opengesteld voor bezichtiging, gevolgd door een proeverij. Het stadje zelf is ook erg gezellig met leuke winkelstraten. Tip: er rijdt een treintje door de stad en kinderen vinden het vaak prachtig om
er een tochtje mee te maken.

Kijk voor meer informatie op: www.tourism-cognac.com

Futuroscope
150 km van Le Chat

Futuroscope is een animatiepark in Poitiers. Door middel van meer dan 70 attracties en spektakels waan je je even in een futuristisch tijdperk. Het heeft Europa’s grootste bioscoopscherm, gehuisvest in een gigantische tomaat. Geschikt voor jong en oud is het een hele belevenis om hier te zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.futuroscope.com

Lac de Lavaud
20 km van Le Chat

Een uitgestrekt meer met een zandstrand bij “La Guerlie”. Er is een restaurantje waar u ook waterfietsen kunt huren. Het meer leent zich ook uitstekend om te windsurfen, zeilen en kanoën. Een bezoek waard is “Aventure Parc” in Massignac. Hier kunt u verschillende spannende activiteiten ondernemen, zoals klimmen, bungeejumpen, van boom naar boom slingeren etc. Er is ook een minipark met springkussens voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Kijk voor meer informatie op: www.lacs-de-haute-charente.com en www.aventure-parc.fr/lacs-de-haute-charente

La Rochefoucauld
20 km van Le Chat

Hier staat een van Frankrijk’s mooiste kastelen. Het is te
bezichtigen en uw kinderen kunnen zich daar omkleden tot ridder of jonkvrouw. Daarnaast zijn er in dit stadje ook nog een kerk en twee kloosters uit de middeleeuwen te bekijken.

Kijk voor meer informatie op: http://tourisme.rochefoucauld-perigord.fr en www.chateau-la-rochefoucauld.com

La Rochelle
190 km van Le Chat

Vroeg vertrekken om hier naar toe te gaan. La Rochelle ligt aan de kust en heeft een mooi oud centrum met een gezellige jachthaven, smalle straatjes met veel prachtige huizen en monumenten. Lekker verse vis eten in één van de vele restaurantjes. Voor het zeedierenleven gaat u naar het beroemde zee-aquarium.

Kijk voor meer informatie op: www.larochelle-tourisme.com en www.aquarium-larochelle.com

Limoges
60 km van Le Chat

Limoges is vooral bekend om haar porselein. Het is een gezellige winkelstad met veel monumentale panden. Een ander interessant dorp om te bezoeken is Oradour-sur-Glane, dit ligt dichtbij Limoges.

Oradour-sur-Glane
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele bevolking van dit dorpje door de Duitsers vermoord en de huizen in brand gestoken. De overlevenden hebben dit dorp in de oorspronkelijke staat gelaten en ter bezichtiging opengesteld. Zeer indrukwekkend!

Kijk voor meer informatie op: www.limoges-tourisme.com, www.aquariumdulimousin.com en www.oradour-souviens-toi.fr

Piégut-Pluviers
20 km van Le Chat

Hier wordt iedere woensdagmorgen tot 12.00 uur een grote,
gezellige weekmarkt gehouden. Koop hier uw kip aan het spit!!
Er zijn meer dan 100 kramen en natuurlijk ook diverse terrasjes.

Kijk voor meer informatie op: www.perigordverttourisme.com

Perigueux
75 km van Le Chat

Perigueux is de hoofdstad van de Dordogne, een sfeervolle stad
met gezellige winkelstraten en pleinen. De oude kathedraal Saint-Front is bekend om het mooie houtsnijwerk. Verder de moeite
waard: Musée d’Art et d’Archéologie du Périgord.

Kijk voor meer informatie op: www.tourisme-perigueux.fr

Royan
150 km van Le Chat

Een dagje naar zee?
Royan is met haar brede zandstranden en mooie boulevard een
zeer geliefde badplaats. U kunt er natuurlijk heerlijk verse vis eten. “La Palmyre” is de mooiste dierentuin van Frankrijk en zeker een bezoek waard.

Kijk voor meer informatie op: www.royan-tourisme.com en
www.zoo-palmyre.fr