Village Le Chat, Logo

Onzehoreca

La Dame Blanche is ons restaurant met een prachtig terras. Dagelijks zijn we geopend van 09:30 uur tot middernacht voor koffie, lunch, borrel of diner. We werken met enkel dagverse producten. Nou ja, behalve dan onze Nederlandse frikandellen, kroketten en bitterballen. De overige gerechten zijn allemaal dagvers. We werken graag met lokale leveranciers, daarom zijn alle ingrediënten kakelvers en van onze buren. De kaart is zeer uitgebreid. La Dame Blanche heeft een eigen Facebook pagina met alle recente updates. We hebben zeer herkenbare Hollandse gerechten als pannenkoek, saté of spareribs, aangevuld met echte lokale Franse gerechten.

La Dame Blanche

Volg La Dame Blanche op Facebook voor alle actuele feitjes, zoals de dagschotel, de openingstijden en de speciale muziekavonden. Ook het reserveren van een tafel doe je via deze pagina.

Facebook La Dame Blanche

Algemeen

Super dat jullie er zijn!! Hopelijk hebben jullie een voorspoedige reis gehad en kan nu de vakantie op Le Chat starten. We proberen via deze weg de eerste vragen over het park, de faciliteiten en onze dienstverlening te beantwoorden.

Natuurlijk kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Kom gerust met je overige vragen naar ons toe. Kan je niet wachten, stuur direct een app via de whatsapp, stuur een email of bel. Buiten kantooruren kan de beantwoording iets langer duren. Voor dingende zaken bel ons noodnummer.

La Dame Blanche

Na een lange reis een drankje op ons terras!

La Dame Blanche is de naam van ons restaurant met haar terras, take away, pizza's, bitterballen en appeltaart. We zijn in de zomermaanden dagelijks geopend van 09:30 tot middernacht. Passend bij het moment van de dag hebben we lekkere hapjes en drankjes op de kaart.

Ons winkeltje, La Dame Blanche Epicerie verkoopt iedere ochtend vers brood! Franse croissants, baguettes, pains, chocolatines en nog veel meer! Als je 's ochtends de kinderen brood wilt laten halen, is het verstandig dat je de dag ervoor brood besteld. In ons winkeltje verkopen we verder kleine boodschappen, speelgoed en lokale lekkernijen.

Zwemmen

Zwemmen in het meer of in de zwembaden.

Op Village le Chat is een groot zwemmeer en hebben we 2 zwembaden. Voor het gebruik van alle faciliteiten op Le Chat, dus ook om te zwemmen, gelden regels. Bij inchecken van de woning hebben jullie een afschrift van het regelement ontvangen. Belangrijk zijn de openingstijden van de zwembaden, het rustig zwemmen van 9.00 tot 10.00 uur, geen opblaasattributen in de zwembaden en de leeftijdsbeperking van het kleine zwembad.
De kwaliteit van het zwemwater wordt regelmatig beoordeelt, zowel van het meer als van de zwembaden. Actuele informatie wordt gedeeld op informatieborden. Een eventueel zwemverbod door (bijvoorbeeld) alg wordt ook op de receptie vermeld.

Animatie

La Dame Blanche Animation is vakantie voor iedereen!

De animatie op Village le Chat is al jaren wereldberoemd. Van jong tot oud bieden we een leuk weekprogramma onder leiding van Nederlandse animatiemedewerkers. Het weekprogramma staat online en is verkrijgbaar op de receptie en in onze bar. De animatie is een product van ons bedrijf en voeren we onder het label La Dame Blanche. Animatie is niet gratis. Huur je een vakantiewoning via s.a.r.l. Village le Chat Parc de Vacances dan is de animatie voor jullie gedurende jullie verblijf reeds betaald.

Actief

Op ons vakantiepark en daarbuiten zijn heel veel activiteiten te doen!

Letterlijk aan het einde van de straat begint de natuur en zijn er tal van mogelijkheden om actief te genieten van de natuur. Fietsen, wandelen, paardrijden of golfen: alles is mogelijk. Neem je de auto en rijdt je een paar minuten, kan je kanoën of naar een klimpark. Op het park kan je zwemmen, tennissen, basketballen, tafeltennissen, jeu de boulen of het avonturenpad nemen. Dat laatste is een trimparcours met begin- en eindpunt en allerlei hindernissen onderweg.

Cultuur

Indrukwekkende kastelen in de buurt.

Deze foto is van het kasteel La Rochefoucauld, 20 minuten rijden van ons vakantiepark. Een fantastische plek in een leuk stadje met eigentijdse horeca. Bij je entréeticket ontvang je een Nederlandse beschrijving. Ook zijn er rondleidingen en kan je je verkleden tot ridder of jonkvrouw. In combinatie met het stadje is dit kasteel een heerlijk dagje uit.

Een klein gedeelte van het meer is afgezet voor de kleine kinderen. Hier is een zandstrand aangelegd en zijn er diverse speeltoestellen, parasollen, ligbedden, wc en douche om zich af te spoelen na het zwemmen.

Kinderstrand

Geopend van 9:00 - 22:00 uur

Een klein gedeelte van het meer is afgezet voor de kleine kinderen. Hier is een zandstrand aangelegd en zijn er diverse speeltoestellen, parasollen, ligbedden, wc en douche om zich af te spoelen na het zwemmen.

Tafeltennis en basketbal

Geopend van 9:00 - 22:00 uur

Natuurlijk kunt u op ons park ook tafeltennissen. De batjes zijn te huur bij de bar. Naast de tafeltennis tafels vindt je ook een basketbalnet, ook een basketbal is te huur bij de bar van La Dame Blanche. Ook deze voorzieningen zijn gratis te gebruiken.

Ontdek de andere faciliteiten op het park

Bekijk ze hier

Veelgestelde vragen

Natuurlijk zijn er nog vragen na het lezen van onze website. We hebben een aantal veel gestelde vragen hieronder gebundeld en beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben, stuur gerust een mailtje of laat een bericht achter op de contactpagina.

La Dame Blanche Animation is niet gratis, deelname aan ons weekprogramma moet betaald worden. Echter, voor de vakantiegasten van s.a.r.l. Village Le Chat Parc de Vacances zijn deze kosten onderdeel van de huurprijs, dus reeds betaald. Voor andere geïnteresseerden, die niet via ons bedrijf te gast zijn op Le Chat, dienen voor hun deelname te betalen.

Alle vakantiewoningen die wij verhuren hebben een eigen internetaansluiting. Het kan zijn, dat om technische redenen, de vakantiewoning een wifi aansluiting deelt met een aanpalende woning. Deze woningen hebben een minder stabiele verbinding, dat staat beschreven bij de omschrijving van de woning. Voor de gasten van La Dame Blanche is WIFI beschikbaar in het restaurant en op het terras. Tevens hebben we een betaald wifi netwerk rondom de receptie welke een goede dekking en verbinding heeft, deze wifi is enkel toegankelijk met een betaalde code, kaartjes verkrijgbaar aan de receptie.

Uiteraard! Op ons vakantiepark gelden huisregels. Op Village le Chat graag huisdieren aanlijnen, uitwerpselen uiteraard even opruimen. Buiten het park kan je eindeloos genieten van de natuur en de omgeving. Je hond mag overal in de bossen los lopen. Let op, er leeft wel wild.....

Ja, het meer heeft een mooie visstand. Je mag er vissen, maar de vangst moet je terug zetten. Het meer is eigendom van de vereniging van eigenaren (ASL), daarom is vissen alleen toegestaan voor bewoners van het park. Dus ook vakantiegasten mogen vissen. Voor de volledigheid, het is een zwemen vismeer, dus de zwemmers houden rekening met de vissers en de vissers houden rekening met de zwemmers. Honden mogen niet zwemmen in het meer.

Bij het boeken van een vakantiewoning bestaat de optie 'early check-inn', tegen een kleine vergoeding is je vakantiewoning dan vanaf 13:00 uur beschikbaar. Alle woningen zijn na 16:00 uur op de wisseldag beschikbaar, soms is jouw woning toch al eerder gereed voor incheck. Mail daarom daags voor je aankomst je wensen en we kijken met je mee. Mocht je vakantiewoning toch niet eerder beschikbaar zijn en jullie komen wel vroeg aan, mag je natuurlijk al wel gebruik maken van alle faciliteiten van het park. Good to know, La Dame Blanche restaurant is vanaf 10:00 uur geopend.

Bij het inchecken op je aankomst dag, reserveren we een borg bedrag op je creditcard. Na het uitchecken van de woning, controleren we aan de hand van een controlelijst, de vakantiewoning. Eventuele schades of vermissingen worden in rekening gebracht en indien toereikend verrekend met de borg. Als er geen afrekening hoeft plaats te vinden, heffen we de reservering op je creditcard op. Heb je onverhoopt geen creditcard, kan je je borg ook pinnen aan de balie. Het terugstorten van de borg gebeurt binnen 4 weken na vertrek, mits wij beschikken over je bankrekeningnummer.

Vragen?

WhatsApp met de receptie!

+33 - 545 - 232 375 Verstuur bericht
Meer informatie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!


  De omgeving

  Erop uit! Village le Chat is omringd met hele leuke stadjes, unieke plekjes en Franse steden. Met de auto ben je snel in een andere Franse sfeer. Hieronder een aantal leuke uitstapjes, wil je meer informatie, loop even langs bij de receptie.

  Angoulême

  35 km van Village Le Chat

  Angoulême is de hoofdstad van de Charente. Het is een prachtige oude stad waar je leuk kunt winkelen en heerlijke gerechten kunt proeven op éen van de gezellige terrasjes. In de stad zijn diverse monumenten te bezichtigen. De vele muurschilderingen maken de stad uniek. Vraag een kaart aan de receptie om Angoulême van muurschildering naar muurschildering te verkennen!
  Verder kan je er naar het museum voor Archeologie, de prachtige cathedraal en het Stripboekenmuseum.
  Mocht het een keer "minder" weer zijn, dan is Toboggan et Cie een leuke binnenspeeltuin waar kids even hun energie kwijt kunnen!

  Kijk voor meer informatie op https://www.angouleme-tourisme.com/

  Bordeaux

  160 km van Village Le Chat

  De stad is over de hele wereld bekend om de wijnen die uit de omgeving komen. Een deel van de stad, de Port de la Lune, staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Bordeaux is een bruisende stad op het gebied van kunst en cultuur. Er is een groot aantal theaters en er zijn veel musea, waarvan er enkele internationale bekendheid genieten. Heerlijk langs de Garonne slenteren of door de winkelstraat van maar liefst 3km lang! La Cité du Vin is ook zeker een bezoek waard voor de wijnliefhebbers.

  Kijk voor meer informatie op https://www.bordeaux-tourisme.com

  Brantôme

  50 km van Village Le Chat

  Brantôme is een gezellig oud stadje, gedeeltelijk gebouwd in de rotsen. De kern van het stadje wordt omringd door water met vele watervallen. Een rondvaartboot maakt tochtjes om het stadje heen. Je kunt hier ook leuk canoën. Op de oevers wordt iedere vrijdagmorgen een grote weekmarkt gehouden, waar je streekproducten kunt kopen. Bezoek ook de prehistorische grotten van Villars.

  Kijk voor meer informatie op http://www.ville-brantome.fr/

  Cognac

  70 km van Village Le Chat

  De stad Cognac is beroemd om haar cognac-huizen. De tocht naar Cognac voert u langs de vele wijngaarden. Veel cognac-huizen zijn opengesteld voor bezichtiging, gevolgd door een proeverij. Het stadje zelf is ook erg gezellig en heeft leuke winkelstraten. Tip: er rijdt een treintje door de stad en kinderen vinden het vaak prachtig om er een tochtje mee te maken.
  In Cognac wordt ieder jaar, begin juli, ook het beroemde jazz festival "Blues Passion" gehouden.

  Kijk voor meer informatie op https://www.tourism-cognac.com/

  Futuroscope

  150 km van Village Le Chat

  Futuroscope is een groot bekend animatiepark in Poitiers. Het is een leuk dag uitje voor de hele familie. Door middel van meer dan 40 attracties en spektakels waan je je even in een futuristisch tijdperk. Het heeft Europa’s grootste bioscoopscherm, een expeditie naar Mars, je kunt er dansen met een robot. voor de kleinsten onder ons is er de futuristische stad "Metropolis"! Het is het een hele belevenis om hier te zijn. Geschikt voor jong en oud!

  Kijk voor meer informatie op https://www.futuroscope.com/

  La Rochefoucauld

  20 km van Village Le Chat

  Hier staat een van Frankrijk’s mooiste kastelen. Het is iedere dag, behalve op dinsdag, te bezichtigen en de kinderen kunnen zich omkleden tot ridder of jonkvrouw. Tevens zijn er in dit stadje ook nog een kerk en twee kloosters uit de middeleeuwen te bekijken. In het klooster worden regelmatig concerten georganiseerd. Ieder jaar is er begin juli een groot middeleeuws feest, La fête Médiévale.

  Kijk voor meer informatie op https://tourisme.rochefoucauld-perigord.fr/

  Limoges

  65 km van Village Le Chat

  Limoges is vooral bekend om haar porselein. Het is een gezellige winkelstad met veel monumentale panden. In het centrum vindt je ook L'Aquarium du Limousin. Iets buiten Limoges is ook de dierentuin Zoo Parc du Reynou en een grote buitenspeeltuin Parc Bellevue.
  Limoges is goed te combineren met een bezoek aan Oradour-sur-Glane.

  Oradour-sur-Glane
  Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele bevolking van dit dorpje door de Duitsers vermoord en zijn alle huizen in brand gestoken. : een represaille maatregel. De overlevenden hebben dit dorp in de oorspronkelijke staat gelaten en ter bezichtiging opengesteld. Zeer indrukwekkend!

  Kijk voor meer informatie op https://www.limoges-tourisme.com/

  Périgueux

  70 km van Village Le Chat

  Périgueux is de hoofdstad van de Dordogne, een sfeervolle stad met gezellige winkelstraten en pleinen. De oude kathedraal Saint-Front is bekend om het mooie houtsnijwerk. Verder de moeite waard: Musée d’Art et d’Archéologie du Périgord. Voor de liefhebbers is er iedere woensdag en zaterdag ochtend markt.

  Kijk voor meer informatie op http://www.tourisme-perigueux.fr/

  Direct boeken

  Leuk dat je interesse hebt om je vakantie bij Village le Chat te boeken. Ons park heef een breed aanbod aan activiteiten en faciliteiten. Bekijk hier ons aanbod van bungalows!